Build Skills with our trainings

Sign up now!

Nagavci: Finalizohet dhe publikohet udhëzimi administrativ për dokumentacionin shkollor në arsimin parauniversitar

Sht 23, 2022

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, ka njoftuar se është finalizuar dhe publikuar në Platformën e Diskutimeve Publike Udhëzimi Administrativ për Dokumentacionin Shkollor në Arsimin Parauniversitar, i cili përcakton dokumentacionin shkollor, përmbajtjen dhe formën e tyre, plotësimin, ruajtjen, gjuhët dhe përgjegjësitë e përdorimit.

Nagavci në postimin e saj në Facebook ka thënë se risitë që sjellë ky dokument i rëndësishëm për punën në shkollë, harmonizon dokumentacionin shkollor sipas Kurrikulës së re, rregullon vlerësimin e nxënësve me ndryshimet që i parasheh UA i ri për vlerësimin e nxënësve, për herë të parë unifikon dokumentacionin e shkollave të muzikës dhe atyre artistike, e zyrtarizon ditarin personal të mësimdhënësit, krijon mundësinë për digjitalizimin e dokumentacionit shkollor.

 

Harmonizon dokumentacionin shkollor sipas Kurrikulës së re;

 

Rregullon vlerësimin e nxënësve me ndryshimet që i parasheh UA i ri për vlerësimin e nxënësve;

 

Për herë të parë unifikon dokumentacionin e shkollave të muzikës dhe atyre artistike;

 

E zyrtarizon ditarin personal të mësimdhënësit;

 

Krijon mundësinë për digjitalizimin e dokumentacionit shkollor.

 

Falënderoj anëtarët e grupit punues për punën e tyre dhe ftoj drejtorët e shkollave, mësuesit dhe zyrtarë të tjerë të arsimit, ta lexojnë këtë Udhëzim dhe të japin komentet e tyre.

 

Udhëzimi Administrativ është në diskutim publik deri më 11 tetor, andaj ju ftoj t’i adresoni komentet tuaja në linkun më poshtë:

 

https://bit.ly/3R0sKGs

 

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM