Lajmet e Fundit

Taksa e “zezë” për gratë kosovare

Të paktën 5 euro në muaj shpenzon një grua për blerjen e produkteve menstruale në Kosovë, për të cilat paguan dhe TVSH, ndonëse tash e shumë kohë po kërkohet që kjo tarifë të largohet. Në total i bie se një grua përgjatë një viti për produktet menstruale që janë...

Dogana e Kosovës përmbyll raportin e të hyrave me 1.5 miliard Euro

Dogana e Kosovës përmbyll raportin e të hyrave me 1.5 miliard Euro

Dogana e Kosovës ka përmbyllur raportin e të hyrave me 1.5 miliard Euro. Ky rezultat është edhe një rekord tjetër i shënuar për periudhën në të cilën flasim. Të hyrat sivjet tejkalojnë të hyrat për të njëjtën periudhë me 124 milion apo 9% më shumë të hyra. Dogana e...

Rama: Ide për Prishtinën

Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama ka mirëpritur ide që fokusohen tek përmirësimi i pamjes dhe funksionalitetit të qytetit të Prishtinës, shfrytëzueshmërisë dhe veçanërisht jetueshmërisë së tij. Prishtina ka mjaft parregullsi dhe probleme në kontekstin urban, që...

Rama: Ide për Prishtinën

Rama: Ide për Prishtinën

Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama ka mirëpritur ide që fokusohen tek përmirësimi i pamjes dhe funksionalitetit të...

Udhëzues për Qasje në Dokumente Publike

Mekanizmat për mbrojtjen e gazetarëve nga dhuna online

Rekomandime: Forcimi i mediave të pavarura dhe promovimi i sigurisë së gazetarëve në Kosovë

PUNËTORI DHE NGJARJE

Taksa e “zezë” për gratë kosovare

Taksa e “zezë” për gratë kosovare

Të paktën 5 euro në muaj shpenzon një grua për blerjen e produkteve menstruale në Kosovë, për të cilat paguan dhe TVSH, ndonëse tash e shumë kohë po kërkohet që kjo tarifë të largohet. Në total i bie se një grua përgjatë një viti për produktet menstruale që janë...

The Story of KosovaLive

136 Zera

KosovaKosovo

Të tjerë

Ekonomia Qarkore në Kosovë

Media as a Means of Education: Nurturing Youth Skills

Pjesëmarrja e ulët e grave nga minoritetet si krijuese mediale

Kosovars on: Life in Kosovo

LIBRA

STUDIME

KosovaKosovo

136 Zera

Ekonomia Qarkore në Kosovë

Media as a Means of Education: Nurturing Youth Skills
Circular Economy in Kosovo

Where do we stand? Metaverse and DeepMedia Tech

LIBRA

KosovaKosovo

136 Zera

STUDIME

Ekonomia Qarkore në Kosovë

Circular Economy in Kosovo
Media as a Means of Education: Nurturing Youth Skills
Kosovars on: Life in Kosovo

VIDEO

THELLËSISHT

Tymit vrastar të kryeqytetit s’po i gjendet zgjidhje

Tymit vrastar të kryeqytetit s’po i gjendet zgjidhje

Ajri i ndotur në kryeqytet tashmë është bërë përditshmëri e zakonshme, teksa me një situatë të njëjtë ballafaqohen edhe shumë komuna tjera të Kosovës. Sipas ekspertëve të mjedisit, janë termocentralet ato që më së shumti e ndotin ajrin, teksa ekspertët shëndetësor...

Taksa e “zezë” për gratë kosovare

Taksa e “zezë” për gratë kosovare

Të paktën 5 euro në muaj shpenzon një grua për blerjen e produkteve menstruale në Kosovë, për të cilat paguan dhe TVSH, ndonëse tash e shumë kohë po kërkohet që kjo tarifë të largohet. Në total i bie se një grua përgjatë një viti për produktet menstruale që janë...

Tymit vrastar të kryeqytetit s’po i gjendet zgjidhje

Tymit vrastar të kryeqytetit s’po i gjendet zgjidhje

Ajri i ndotur në kryeqytet tashmë është bërë përditshmëri e zakonshme, teksa me një situatë të njëjtë ballafaqohen edhe shumë komuna tjera të Kosovës. Sipas ekspertëve të mjedisit, janë termocentralet ato që më së shumti e ndotin ajrin, teksa ekspertët shëndetësor...

Taksa e “zezë” për gratë kosovare

Taksa e “zezë” për gratë kosovare

Të paktën 5 euro në muaj shpenzon një grua për blerjen e produkteve menstruale në Kosovë, për të cilat paguan dhe TVSH, ndonëse tash e shumë kohë po kërkohet që kjo tarifë të largohet. Në total i bie se një grua përgjatë një viti për produktet menstruale që janë...

Dhuna ndaj burrave në Kosovë – dukuri e rrallë apo e fshehur?

Dhuna ndaj burrave në Kosovë – dukuri e rrallë apo e fshehur?

Përderisa në secilën media çdo ditë lexojmë lajme mbi dhunën në familje, të rralla janë rastet kur raportohet për dhunën ndaj burrave, veçmas kur ato i krahasojmë me rastet e dhunës që ushtrohet kryesisht nga burrat kundrejt grave. Nga statistikat që ka Policia e...

KosovaLive përdorë median si mjet dialogu, edukimi dhe barazie.