Ndërtoni aftësi me trajnimet tona

Regjistrohu tani!

LAJMET E FUNDIT
ShSKUK: 158 pacientë në trajtim nga COVID-19

ShSKUK: 158 pacientë në trajtim nga COVID-19

Në Shërbimin Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës në trajtim janë 117 pacientë të konfirmuar me Covid-19 pozitivë dhe 36 të tjerë post-Covid-19. Me oksigjeno-terapi janë 82 pacientë, kurse në Mjekimin Intensiv të Klinikës Infektive janë 4 pacientë. Raporti sipas...

KDI: Përparim në luftën kundër korrupsionit në Kosovë

KDI: Përparim në luftën kundër korrupsionit në Kosovë

Transparency International publikoi sot Indeksin e Perceptimit të Korrupsionit për vitin 2021, i cili përdor një sistem llogaritjeje tëindeksit nga zero deri në 100 pikë, ku zero është niveli më i lartëi korrupsionit dhe 100 pikë do të thotë shoqëri pa korrupsion....

KMDLNj: Kërkesa e ZRRE rrezikon mbijetesën e qytetarit të Kosovës

KMDLNj: Kërkesa e ZRRE rrezikon mbijetesën e qytetarit të Kosovës

Këshiili për Mbrojtjen e të Drejtave e të Lirive të Njeriut bën të ditur se për aq sa dihet deri më tani, propozimi i ZRRE për shtrenjtim të çmimit të rrymes dhe rivendosje të tarifave ndëshkuese për konsumatorët që shpenzojnë mbi 600 kW është përtej pritjeve më...

THELLESISHT
Mësimi online sfidoi jo vetëm akterët, por edhe mbarë sistemin arsimor

Mësimi online sfidoi jo vetëm akterët, por edhe mbarë sistemin arsimor

Jo efektiv e aspak profitabil po vlerësohet të ketë qenë mësimi online, i cili gjatë kohës së pandemisë COVID-19 në Kosovë u bë e vetmja formë me të cilën nxënësit ndjeknin mësimet. Një formë e re digjitale që nuk ishte praktikuar pothuajse aspak në vend, u bë dera...

Vota e të rinjve – përcaktues në rezultatet e zgjedhjet lokale

Vota e të rinjve – përcaktues në rezultatet e zgjedhjet lokale

Përcaktues të kandidatëve fitues në zgjedhjet lokale të Kosovës, po konsiderohen 41 mijë të rinjtë kosovar, të cilët iu shtuan kutive të votimit këtë vit. Sipas të dhënave zyrtare të KQZ-së (Komisioni Qendror Zgjedhor), nga kjo shifër, 24 mijë e 697 prej tyre kanë...

Shteti ua lë barrë barnat e tajtimin personave me aftësi të kufizuara

Shteti ua lë barrë barnat e tajtimin personave me aftësi të kufizuara

Përkundër problemeve shëndetësore e gjendjes ekonomike, rreth 77 mijë persona me aftësi të kufizuara sa konsiderohet se janë në Kosovë, vit pas viti ballafaqohen me mungesë të shërbimeve shëndetësore në institucionet publike shëndetësore në vend, e me mungesë të shumë...