Build Skills with our trainings

Sign up now!

Rikujtim për kontrollim të fakteve

Kor 8, 2020

KosovaLive ka përgatitur një mjet të thjeshtë për të ndihmuar redaksitë që të përballen me dezinformatat.

Është një mjet hap pas hapi, i zhvilluar si rezultat i trajnimeve dhe seminareve me gazetarë në të gjithë rajonin, i krijuar për të ofruar udhëzime praktike në rastet kur informacioni i dyshimit dhe duhet të verifikohet.

Edhe pse verifikimi i informacionit është praktikë standarde në gazetari, me ndryshimin e shpejtë të tendencave në internet, verifikimi i përmbajtjes në internet ndonjëherë kërkon hapa shtesë, disa prej të cilave ilustrohen në posterin e dhënë.

Shpresojmë që ky poster do të jetë i dobishëm për ekipin tuaj. Ju gjithashtu mund të kërkoni versionin në internet në www.kosovalive.org.

Ne do të vlerësojmë çdo reagim që keni pasur në poster, dobinë e tij, dhe nëse ekipi juaj do të përfitonte nga mjete të ngjashme ose të ndryshme në të ardhmen.

Nëse është e mundur, ne gjithashtu do të dëshironim të kontaktonim përsëri për të ndjekur se si mund të ketë ndihmuar ky poster në punën tuaj.

Posteri është zhvilluar me projektin “Promovimi i Edukimit Medial dhe Forcimi i Gazetarisë së Pavarur në Ballkanin Perëndimor”, i implementuar nga Albany Associates dhe KosovaLive.

Klikoni këtu për ta shkarkuar posterin!

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

EDUKIM

BARAZI