Media si mjet edukimi:

Duke përdorur mediat innovative të komunikimit, KosovaLive punon në krijimin e aftësive për mendim kritik dhe edukimin medial te të rinjtë, gratë, shërbyesit civil, zyrtarët e lartë dhe gazetarët.

Projektet ndërthurin një gamë të gjerë të temave nga Fakenews, Dezinformimi, Votimi, Angazhimi Publik, Fuqizimi i Grave, Ekonomia Qarkore, Mendimi Dizejnues, Ndërmarresia Sociale. Partneritetet me dekada, me institucionet e edukimit të lartë në Kosovë dhe SHBA., i mundësojnë KosovaLive-it të edukojë dhe të angazhojë individë me prapavijë të ndryshme në aktivitete, ngjarje, programe dhe iniciativa shumëgjuhëshe dhe multi-nacionale.

Një sfidë e madhe: përballja e të diplomuarve me tregun e punës

Një sfidë e madhe: përballja e të diplomuarve me tregun e punës

Albinota Krasniqi Pas përfundimit të studimeve themelore në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, gjetja e vendit të punës për drejtimin që sapo kanë diplomuar është sfidë në vete për studentët. Ata që përfundojnë studimet veçmas në universitete publike ballafaqohen më pas me një terren të panjohur në tregun e punës, si pasojë e mungesës së...

Qentë endacakë vazhdojnë të sfidojnë qytetarët e institucionet

Qentë endacakë vazhdojnë të sfidojnë qytetarët e institucionet

Valmire Maliqi Qentë endacakë janë kthyer në problem serioz dhe shqetësues për komunat e Kosovës në përgjithësi. Thuajse çdo ditë po raportohen sulme nga qytetarët e viktima po dalin të jenë edhe fëmijët.  Ndër rastet më të freskëta që u bë publik në media ishte ai i...

“Lulëzimi” i “fake news” në kohë krizash

“Lulëzimi” i “fake news” në kohë krizash

Mëngjesin e 24 shtatorit të vitit 2023 Policia e Kosovës u përballë me një sulm nga një grup i organizuar terrorist në fshatin Banjskë në veri të Kosovës, që rezultoi me vdekjen e rreshterit kosovar Afrim Bunjaku. Me të ndodhur ky lajm, mediat kosovare ‘u vërshuan’ me...

Tymit vrastar të kryeqytetit s’po i gjendet zgjidhje

Tymit vrastar të kryeqytetit s’po i gjendet zgjidhje

Ajri i ndotur në kryeqytet tashmë është bërë përditshmëri e zakonshme, teksa me një situatë të njëjtë ballafaqohen edhe shumë komuna tjera të Kosovës. Sipas ekspertëve të mjedisit, janë termocentralet ato që më së shumti e ndotin ajrin, teksa ekspertët shëndetësor...

Taksa e “zezë” për gratë kosovare

Taksa e “zezë” për gratë kosovare

Të paktën 5 euro në muaj shpenzon një grua për blerjen e produkteve menstruale në Kosovë, për të cilat paguan dhe TVSH, ndonëse tash e shumë kohë po kërkohet që kjo tarifë të largohet. Në total i bie se një grua përgjatë një viti për produktet menstruale që janë...

Dhuna ndaj burrave në Kosovë – dukuri e rrallë apo e fshehur?

Përderisa në secilën media çdo ditë lexojmë lajme mbi dhunën në familje, të rralla janë rastet kur raportohet për dhunën ndaj burrave, veçmas kur ato i krahasojmë me rastet e dhunës që ushtrohet kryesisht nga burrat kundrejt grave. Nga statistikat që ka Policia e...

Sfidat e grave në fusha tradicionalisht të dominuara nga meshkujt

E stigmatizuan për zgjedhjen e saj për t'u bërë automekanike, gjë që e dekurajoi Dorentina Qerimin, që t’i vazhdojë studimet në shkollën teknike për këtë profesion. Por, duke i thyer gjitha paragjykimet, Dorentina rrëfen për KosovaLive se tash e 5 vite ushtron...

Me sytë nga Europa, punëtorët e rinj sfidojnë rëndë bizneset vendore

Maliq Kosumi nga Gjilani, pronar i një furre në këtë qytet thotë se nga ikja e punëtorëve po dëmtohet edhe biznesi i tij.  “Ka shumë faktorë që më bëjnë m’u ndje keq për standardin e punës në Kosovë. Në përgjithësi, mungon aftësimi profesional i shumë prej zanateve që...

Tryeza e rrumbullakët “Qëndrueshmëria e mediave lokale në Kosovë”

Përmes projektit “Forcimi i Mediave të Pavarura dhe Promovimi i Sigurisë së Gazetarëve në Kosovë” mbështetur nga Ministria e Punëve të Jashtme, Komonuelthit dhe Zhvillimit të Mbretërisë së Bashkuar përmes Ambasadës Britanike në Prishtinë dhe Albany Associates,...

Online Reach

Tens of Millions

Online Readership and Viewership

1,000,000+

Online Reach

Tens of Millions

Online Readership and Viewership

1,000,000+

Online Reach

Tens of Millions

Online Readership and Viewership

1,000,000+

udhëzues

Udhëzues për Qasje në Dokumente Publike

Mekanizmat për mbrojtjen e gazetarëve nga dhuna online