Build Skills with our trainings

Sign up now!

Gazetaria për verifikim: Mos kopjo lajme nga mediat e tjera

Qer 29, 2020

  1. Kopjimi i lajmeve dhe komplet fjalive apo paragrafeve nga mediat e tjera cilësohet si plagjiaturë, vepër penale dhe është e denueshme me ligj.
  2. Gjasat për keqinterpretim të lajmit, duke lënë anash informata dhe detaje të vlefshme rriten dukshëm më shumë në raste të kopjimit selektiv.
  3. Që të evitosh keqinformimin tënd personal si gazetar/e dhe të mos informosh gabimisht lexuesit/shikuesit, vërteto direkt informatën me burimin (përmes telefonit e-mail-it, takimit apo intervistës direkte me personin).

Gazetaria për verifikimin e informatave mbështetet nga Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur – KFOS dhe është punuar nga KosovaLive.

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

EDUKIM

BARAZI