Build Skills with our trainings

Sign up now!

Disinformation Toolkit

Shk 24, 2021

Albany Associates (www.albanyassociates.com) ka krijuar një aplikacion që ofron një vegël hap-pas-hapi për identifikimin e dezinformimit dhe keqinformimit në Ballkanin Perëndimor me përdorimin e mjeteve online.

Kjo u hyn në përdorim sidomos gazetarëve të cilët hasin në përmbajtje të dyshimta gjatë punës së tyre të përditshme. Aplikacioni është zhvilluar në bashkëpunim të ngushtë me rrjetin e partnerëve rajonal të zhvillimit të mediave të pavarura dhe me mbështetjen e Ministrisë së Punëve të Jashtme, Komonuelthit dhe Zhvillimit të Mbretërisë së Bashkuar.

Rrjeti rajonal udhëhiqej nga Mediacentar, Sarajevo dhe përfshinë Institutin Shqiptar të Medias, KosovaLive, Institutin Maqedonas për Media, Institutin për Media të Malit të Zi dhe Shkollën e Gazetarisë të Novi Sadit.

Për të shkarkuar aplikacionin në telefonin mobil apo në kompjuter, fillimisht ju nevojitet lidhja e internetit dhe më pastaj aplikacionit mund t’i qaseni në çdo kohë offline. Aplikacioni është në dispozicion në gjuhën shqipe, boshnjake, malaze, maqedonase dhe në atë serbe dhe këto verzione mund t’i gjeni duke i ndjekur hapat e mëposhtëm:

(1) Shkarkojeni aplikacionin “Disinformation Toolkit” nga App Store apo nga Google play, ose vizitoni disinfo.nimbl.uk

(2) Klikoni ‘Register” dhe futini detajet tuaja: e-mail adresën dhe fjalëkalimin sipas zgjedhjes

(3) Shkarkojeni veglën në gjuhën tuaj.

Disinformation Toolkit

Albany Associates (www.albanyassociates.com) je stvorio aplikaciju koja nudi korak- po-korak alatku za identifikovanje dezinformacije i malinformacije na Zapadnom Balkanu uz pomoć onlajna alata.

Veoma je koristan naročito novinarima koji se susreću sa sumnjivim sadržajem u njihovom dnevnom radu. Alatka je razvijena u uskoj saradnji sa partnerima regionalne mreže nezavisnih medija i uz podršku Ministarstvo za spoljne poslove i međunarodni razvoj Ujedinjenog Kraljvstva.

Regionalnu mrežu je vodio Mediacentar Sarajevo, a ona uključuje Albanski Medijski Centar, KosovaLive, Makedonski Medijski Institut, Medijski Institut Crne Gore i Novosadsku novinarsku školu.

Za početak, potrebna vam je internetska veza kako bi preuzeli aplikaciju na mobilnom telefonu ili na kompjuteru. Aplikacija je dostupna na Albanskom,
Bosanskom, Crnogorskom, Makedonskom i na Srpskom jeziku, i ove se verzije mogu naći prateći sledeće korake.

(1) Preuzmite aplikaciju disinfo.nimbl.uk sa App Store ili Google Play, ili posetite disinfo.nimbl.uk

(2) Kliknite ‘Register’ i unesite vaše detalje: e-majl adresu i lozinku, po izboru

(3) Preuzmite sredstvo na vašem jeziku

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM