“C*kli m*nstrual”

“C*kli m*nstrual”

Aq shumë eufemizma. “Të kuqet”, “ato”, “tezet”. Më lehtë të vjen kur i mbështjellë pecetat higjienike me qese rrugës nga tregu gjersa njëfarë ankthi të mbulon kokë e këmbë, se “të kanë ardhë”. Ndihesh më komod kur zyshja e biologjisë i përjashton djelmoshat nga klasa,...
Librat shkollor me paragjykime e diskriminime

Librat shkollor me paragjykime e diskriminime

Rina Krasniqi këtë vit ka mbaruar klasën e 11-të në Gjimnazin Shoqëror në Podujevë. Gjatë shfletimit të librave të vitit shkollor 2020/2021 kishte hasur paragjykime në librin e Biologjisë,  ajo kishte mësuar se si fëmijët me Sindromen Down ashtuquhen “Idiotia...
Gjuhët e shteteve fqinje bashkojnë njerëzit, dhe jo shtetet

Gjuhët e shteteve fqinje bashkojnë njerëzit, dhe jo shtetet

Studimi i gjuhës së huaj ka të bëjë me të mësuarit se si të komunikoni dhe të lidheni me të vërtetë me të tjerët , një aftësi tepër e rëndësishme jetësore që mund të kultivohet vetëm duke ndërvepruar me njerëzit. Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë...