Build Skills with our trainings

Sign up now!

Bashkëpunim në drejtim të fuqizimit të grave për të siguruar pjesëmarrje në jetën politke

Maj 31, 2021

Presidentja Vjosa Osmani priti sot në takim drejtoreshen e NDI-së në Republikën e Kosovës, Ambasadoren Nancy Soderberg, e cila e uroi për marrjen e detyrës dhe shprehu konsideratë për bashkëpunimin e mirëfilltë, duke theksuar përkushtimin nga ana e NDI-së për avansimin e këtij bashkëpunimi.

Presidentja Osmani, ndërkaq theksoi se e çmon kontributin përmbajtësor të NDI-së, në Kosovë, sidomos në fushën e promovimit të një qeverisjeje të hapur, në instalimin e një kulture të re të poliitkbërjes tek partititë politike, si dhe në avansimin e pozicionimit të gruas në qeverisje.

Duke diskutuar mbi fushat e bashkëpunimit, palët shprehën gatishmëri të plotë për bashkëpunim të ngushtë në drejtim të fuqizimit të grave dhe vajzave për të siguruar pjesëmarrje më të lartë të tyre në jetën politke.

Palët diskutuan edhe mundësitë për aktivizimin e të rinjve në tregun e punës, duke iu afruar atyre hapësirën e duhur për pjesëmarrje aktive në jetën politike në vend, thuhet në komunikatën për media e Zyrës së Presidentes.

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM