Build Skills with our trainings

Sign up now!

Fondacioni Rockefeller shpreh gatishmërinë për të bashkëpunuar me Qeverinë e Kosovës

Qer 8, 2021

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, zëvendëskryeministri për Zhvillim, Integrim Evropian dhe Dialog, Besnik Bislimi dhe ministrja e Ministrisë së Ekonomisë Artane Rizvanolli, mbajtën sot një takim virtual me përfaqësuesit e Rockefeller Foundation të SHBA-së, përkatësisht me dr.Rajiv Shah, president i Fondacionit dhe ish administrator i USAID, në administratën e presidentit Barack Obama.

Bashkë me dr. Shah në këtë takim ka qenë edhe drejtori i Iniciativës për Financa Inovative të Fondacionit, Mike Muldoon.

Gjatë bisedës me dr. Shah dhe Muldoon, kryeministri Kurti dhe anëtarët e Qeverisë kanë prezantuar disa nga objektivat kryesore të Qeverisë, duke përfshirë uljen e nivelit të varfërisë dhe pabarazisë, krijimin e vendeve të reja të punës, luftimin e pandemisë COVID-19 dhe promovimin e energjisë së ripërtëritshme dhe të ekonomisë së gjelbër.

Nga ana e Fondacionit, dr. Shah dhe Muldoon shprehën gatishmërinë e tyre për të bashkëpunuar me Qeverinë e re të Republikës së Kosovës në përmbushjen e këtyre objektivave, të cilat janë edhe pjesë e misionit të vetë Fondacionit Rockefeller. Po ashtu, ata kanë theksuar se nën udhëheqjen e kryeministrit Kurti, Qeveria e re ka një mundësi të artë jo vetëm për të ndryshuar jetën e qytetarëve të Republikës së Kosovës, por edhe për të shërbyer si një model i qeverisjes së mirë për të gjithë botën, si për rimëkëmbjen ekonomike dhe krijimin e vendeve të punës pas pandemisë, ashtu edhe për tranzicionin e suksesshëm drejt një ekonomie më të barabartë dhe të gjelbër, thuhet në komunikatën për media e Zyrës së Kryeministrit.

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM