Build Skills with our trainings

Sign up now!

MFPT: Nënshkruhet marrëveshja për eliminimin e tatimit të dyfishtë mes Kosovës dhe Irlandës

Qer 25, 2021

E ngarkuara me punë në Ambasadën e Kosovës në Mbretërinë e Bashkuar Arrita Gjakova dhe ambasadori i Irlandës në Mbretërinë e Bashkuar Adrian O’Neill, kanë nënshkruar sot në Londër Marrëveshjen për Eliminim të Tatimit të Dyfishtë sa i përket Tatimit në të Ardhura dhe Parandalimin e Evazionit dhe Shmangies Fiskale mes Republikës së Kosovës dhe Irlandës.

Nënshkrimi i kësaj marrëveshjeje shënon një hap të rëndësishëm drejt zhvillimit të mëtutjeshëm të marrëdhënieve ekonomike e tregtare mes të dyja shteteve dhe bashkëpunimit në çështjet tatimore. Me hyrjen në fuqi të kësaj marrëveshjeje do të mundësohet aplikim më i drejtë dhe thjeshtëzuar i tatimeve për shtetasit e Kosovës që jetojnë në Irlandë dhe anasjelltas.

Po ashtu, nënshkrimi i kësaj marrëveshjeje paraqet një hap të rëndësishëm në zbatim të kërkesave që dalin nga Marrëveshja për Stabilizim-Asociim me BE-në, duke përafruar Kosovën në të ardhmen e saj evropiane, thuhet në komunikatën për media e MFPT-së.

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM