Build Skills with our trainings

Sign up now!

Konjufca: Festa e Bajramit sjell në mendje kategorinë e shoqërisë e cila ka nevojë për mirëqenie ekonomike

Kor 20, 2021

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Glauk Konjufca, sot, me rastin e festës së Kurban Bajramit, vizitoi Bashkësinë Islame të Kosovës (BIK).

Gjatë takimit me myftiun Naim Tërnava dhe drejtues të tjerë të Bashkësisë Islame, kryekuvendari Konjufca tha se vizita të tilla si kjo, nga ana e përfaqësuesve të institucioneve të Kosovës, janë shumë të rëndësishme, ngase, siç tha ai, ato tashmë janë tradicionale dhe se kjo traditë duhet të vazhdojë.

Duke e vlerësuar lart rolin e Bashkësia Islame të Kosovës në organizimin e jetës fetare islame në vendin tonë, Konjufca tha se festa e Bajramit sjell në mendje atë kategori të shoqërisë e cila ka nevojë për mirëqenie më të madhe ekonomike.

“Edhe njëherë risollëm në vëmendje mesazin dhe porosinë e shenjtë që e mban kjo festë e rëndësishme, festë e solidaritetit, e mbështetjes së njëri-tjetrit dhe e sakrifikës, por e sakrificës për të mirën e përgjithshme. Pra e një sakrifice, duke na bërë të vetëdijshëm se nëse vetëm disa kanë shumë e janë mirë, në të vërtetë asnjëri nuk ka dhe asnjëri nuk është mirë”, theksoi kryekuvendari Konjufca.

Duke uruar qytetarët e Kosovës për këtë festë, kreu i Kuvendit tha se porosia që përmban Kurban Bajrami është se të gjithë duhet bashkëpunuar dhe qëndruar afër njëri-tjetrit, duke i ndihmuar ata që kanë më së shumti nevojë.

“Bashkësia Islame e Kosovës gjithmonë e ka kultivuar këtë frymë në popullin tonë, të cilën ne e çmojmë dhe e vlerësojmë shumë”, theksoi kryetari i Kuvendit, Glauk Konjufca. 

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM