Build Skills with our trainings

Sign up now!

Qeveria e Kosovës do të nënshkruan marrëveshje dhe memorandume me Qeverinë e Maqedonisë së Veriut

Sht 16, 2021

Me nderimet më të larta ushtarake-shtetërore nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut, është pritur kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, me rastin e mbajtjes së mbledhjes së përbashkët ndërqeveritare.

Kryeministri Kurti ka mbajtur takim me kryeministrin Zoran Zaev, ndërsa ministrat zhvilluan takime dypalëshe me ministrat homolog.

Në mbledhjen e përbashkët që po zhvillohet, mes tjerash, do të nënshkruhen marrëveshje dhe memorandume për ndërlidhjen infrastrukturore të të dyja vendeve, për lehtësimin dhe avancimin e bashkëpunimit ekonomik dhe komunikimin, si dhe memorandume dhe programe tjera, që përfshijnë bashkëpunimin e projekteve ndërkombëtare me mbështetjen e programeve IPA të BE-së, bashkëpunim në fushën e energjetikës, si dhe në plan të turizmit, kulturës dhe avancimit të iniciativave të përbashkëta të inovacioneve dhe zhvillimit teknologjik.

Mbledhja e përbashkët e të dy qeverive është shprehje e vullnetit për të shënuar një etapë më intensive të bashkëpunimit të ndërsjellë, por edhe shprehje e vlerësimit për marrëdhëniet e mira fqinjësore mes Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Kosovës, thuhet në komunikatën për media e Zyrës së Kryeministrit.

Link i videos me inserte nga pritja e delegacionit Qeverisë së Republikës së Kosovës nga ana e kryeministrit Zaev<https://youtu.be/UffGqzR5HwE>

Linku i videos me inserte nga takimi bilateral dhe mbledhja e dy qeverive <https://www.filemail.com/t/MmwZ6Xav>

 

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM