Build Skills with our trainings

Sign up now!

PDK: Enver Hoxhaj kandidat për kryeministër

Dhj 23, 2020

Partia Demokratike e Kosovës ka zyrtarizuar sot kandidatin e saj për kryeministër, kryetarin e saj në detyrë, Enver Hoxhaj.

Sekretari i PDK-së, Uran Ismaili ka thënë në konferencë për media se kandidati i PDK për kryeministër, Enver Hoxhaj, përpos karrierës së tij akademike, ka një përvojë të gjatë institucionale e politike.

“Ai ka punuar gjatë dhe afër me dy burrështetasit që sot nuk i kemi këtu, Z. Kadri Veseli dhe Z. Hashim Thaçi, duke realizuar aspiratat e qytetarëve për pavarësi e shtet-ndërtim. Partia Demokratike e Kosovës, po ashtu, hyn në këto zgjedhje me një program të qartë për nevojat e qytetarëve, dhe me një ekip të gatshëm për rimëkëmbjen ekonomike dhe politike të vendit”, tha Ismaili.
Partia Demokratike e Kosovës ka mirëpritur mundësinë që vendi të shkojë në zgjedhje, pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese.

Për më shumë se një vit, që nga zgjedhjet e kaluara, kemi pasur një maltretim politik dhe keqqeverisje, nga të gjitha partitë politike të përfshira në Qeveri, që kishte pasoja direkte për qytetarët dhe ekonominë e Kosovës.

Nga dy Qeveritë, Hoti dhe Kurti, kemi parë dështime të njëpasnjëshme në relacion me pandeminë, ekonominë, si dhe në përballje me Serbinë, pasojat e të cilave i kemi vuajtur si shoqëri.

Viti 2020, pa asnjë dyshim, ishte i rëndë për ekonominë  tonë. Mijëra punëtorë mbetën pa punë,  e mijëra ndërmarrës pa përkrahje.

Ishte vit i rëndë për shëndetësinë dhe personelin shëndetësor. Ndonëse në vijën e parë të frontit në përballje me pandeminë, ata nuk patën përkrahje nga asnjëra Qeveri, duke i lënë të vetëm, si personelin shëndetësor, ashtu edhe pacientët, në këtë betejë të vështirë.

Ishte vit i rëndë për arsimin, sportin, artin, të rinjtë, të moshuarit. Për secilin.

Ishte vit degradues për agjendën shtetërore të Republikës së Kosovës.

Dhe, Qeveritë Hoti e Kurti – çdo dështim të tyre ia faturuan pandemisë.

Në fakt, pandemia është treguesi më i qartë i mungesës së vizionit, përvojës dhe përkushtimit të tyre për t’ju dalë në ndihmë qytetarëve.

Pandemia është pasqyra më reale e paaftësisë së tyre.

Për një vit, arritën të krijojnë një kaos institucional dhe një konfuzion qytetar, duke shtyrë përpara agjenda partiake dhe duke lënë prapa interesin qytetar.

Pas një viti rraskapitës, të rëndë, e politikisht të menaxhuar keq nga ata që qeverisën, është lajm i mirë për qytetarët që këtij degradimi po i vjen fundi.

Një lajm që e bën shkëputjen nga ajo çfarë pamë për një vit. 

Prandaj, sot jam i lumtur që qytetarëve të Republikës së Kosovës t’jua shpalos vendimin e Partisë Demokratike të Kosovës se Kandidati i saj për Kryeministër është Kryetari në Detyrë, Profesor Enver Hoxhaj.

Z. Hoxhaj, përpos karrierës së tij akademike, ka një përvojë të gjatë institucionale e politike.

Ai ka punuar gjatë dhe afër me dy burrështetasit që sot nuk i kemi këtu, Z. Kadri Veseli dhe Z. Hashim Thaçi, duke realizuar aspiratat e qytetarëve për pavarësi e shtet-ndërtim.

Partia Demokratike e Kosovës, po ashtu, hyn në këto zgjedhje me një program të qartë për nevojat e qytetarëve, dhe me një ekip të gatshëm për rimëkëmbjen ekonomike dhe politike të vendit.

Partia Demokratike e Kosovës, me kandidatin e saj për Kryeministër, Enver Hoxhaj, do konfirmohet si forca më e madhe politike në vend dhe do të dëshmohet edhe një herë si e vetmja që di të qeverisë dhe në qendër të qeverisjes së saj do të jetë qytetari”.

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM