Build Skills with our trainings

Sign up now!

OBSH dhe Qeveria gjermane dhurojnë donacion SHSKUK-së për përballje me COVID-19

Jan 14, 2021

Falë OBSH dhe Qeverisë Gjermane, shërbimet shëndetësore kosovare pranuan pajisje mjekësore me vlerë 2.17 milionë euro për të përballuar pandeminë. Pajisjet mjekësore të financuara nga Gjermania dhe të koordinuara dhe të dërguara nga OBSH-ja u shpërndanë në Spitale dhe në Qendrën Klinike Universitare dhe keto pajisje do t’u mundësojë punonjësve të kujdesit shëndetësor të sigurojnë kujdesin e duhur për ata që vuajnë nga COVID-19.

Ministri i Shëndetësis i Republikës së Kosovës, Armend Zemaj vlerësoi shumë kontributin e dhënë të shtetit gjerman në rritjen e kapaciteteve klinike në Kosovë, veçanërisht gjatë pandemisë Covid 19, në mënyrë që të forcojë shërbimet shëndetësore dhe një përgjigje adekuate të bashkëpunimit kundër pandemisë.

“Mbështetja e Qeverisë Gjermane përmes formave të ndryshme ka një ndikim të madh  në përmirësimin e sistemit shëndetësor në përgjithësi por edhe në ngritjen e cilësisë së jetës për qytetarët e vendit tonë në veçanti”, tha Zemaj.

Ambasadori gjerman Jörn Rohde deklaroi se e gjithë Evropa po lufton aktualisht me një valë të dytë të pandemisë, solidariteti evropian është thelbësor.

Virusi është një kërcënim për të gjithëne dhe askush nuk është i sigurt derisa të gjithë të jenë të sigurt. Kështuqë, qeveriaGjermane është e lumtur të ndihmojë Kosovën me sigurimin e 5,000 oksimetrave dhe 100 ventilatorëve. Ndihma Gjermane ofrohet në bashkëpunim të ngushtë me OBSH – Euro dhe zyrën e vendit të OBSH. Kjo dërgesë është një nga skemat mbështetëse të qeverisë Gjermane për vendet e Ballkanit Perëndimor në luftimin e Covid-19.

Deri më tani Gjermania ka ndihmuar Kosovën me donacione të mëdha të pajisjeve mjekësore, mbrojtëse dhe të higjienës, si dhe pajisje për testim, një mision i madh ekspertësh i Institutit Robert-Koch, një kontribut i madh prej më shumë se 5 milion EUR në rimëkëmbjen ekonomike të vendit si dhe donacione për anëtarët më të rrezikuar të shoqërisë.

Gjermania është gjithashtu pjesë e përpjekjeve të BE për të ndihmuar Kosovën në kapërcimin e pandemisë ku më shumë se 170 milion EUR janë ndarë për të mbështetur Kosovën.

Ne falënderojmë OBSH dhe partnerët tanë kosovarë për bashkëpunimin shumë të mirë ”, tha ambasadori Rohde.

 Dr. Isme Humolli, ushtruese e detyrës së drejtorit të Zyrës së OBSH-së në Prishtinë tha se solidariteti është thelbi i gjithçkaje që bën OBSH.

“Një nga rolet tona kryesore në këtë pandemi ka qenë të ndihmojmë vendet në përpjekjet e tyre për t’iu përgjigjur, duke vlerësuar kapacitetet dhe burimet ndërkombëtare, dhe ne jemi jashtëzakonisht mirënjohës që shohim shumë forma të solidaritetit në veprim. Ky donacion u bë i mundur përmes një bashkëpunimi shumë të mirë midis Gjermanisë, Institucionit të Kosovës dhe OBSH-së”, thotë Dr. Isme Humolli.

Pajisjet mjekësore që u dhuruan përmbajnë:

– 5000 oksimetra të pulsit në majë të gishtit, të cilat matin ngopjen me oksigjen të gjakut

– 200 ventilator (Type Trilogy EVO 02, w / acc. Dhe Type PrismaVENT 50-c, w / acc.), Për të lëvizur ajrin që merr frymë brenda dhe jashtë mushkërive.

Jo vetëm që pajisjet mjekësore do të mbështesin trajtimin e pacientëve me Covid-19 në Kosovë; por gjithashtu do të forcojë kapacitetet për emergjencat e ardhshme shëndetësore në planin afatgjatë.

OBSH dhe Gjermania kanë shpërndarë furnizime me vlerë 3.65 milion Euro në vendet në rajonin të Ballkanit Perëndimor. Të gjitha materialet plotësojnë standardet e cilësisë dhe sigurisë së OBSH-së për të mbajtur të sigurt punonjësit e kujdesit shëndetësor në vijën e parë dhe për të parandaluar përhapjen e COVID-19.

OBSH-ja  dhe Gjermania mbeten të përkushtuara për të mbështetur përpjekjet e qeverisë së Kosovës për të luftuar COVID-19.

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM