Build Skills with our trainings

Sign up now!

Haxhiu: 22 vjetori i masakrës në Dubravë, drejtësia e vënë për krimet e bëra, të vihet në vend

Maj 22, 2021

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, sot mori pjesë në ceremoninë përkujtimore me rastin e shënimit të 22 vjetorit të masakrës nga më të tmerrshmet të kryera gjatë periudhës së fundit të luftës për çlirim nga pushtuesit serbë.

Atë ditë, u hodh një arsenal i tërë  mbi trupat e të burgosurve shqiptarë që po mbaheshin si pengje, të cilët deri atëherë po torturoheshin në mënyrë tërësisht çnjerzore.

Mbi njëmijë të burgosur të cilët më shumë ishin pengje lufte, ishin dëshmia tjetër e një persekutimi të panderprerë ndaj shqiptarëve, pa lirinë për të jetuar si të tjerët, dhe pa të drejtën për të qenë të barabartë.

Sikur kjo të mos mjaftonte, për Serbinë u dashka të vriteshim. Kjo ishte Serbia gjer në fundin e luftës 1999, e cila edhe sot, ende nuk ndihet përgjegjëse e aq më pak e penduar për krimet e kryera.

Institucioneve të Republikës së Kosovës i ka takuar tash e 20 vite dhe gjithësesi që i takon që drejtësia e vënë për krimet e bëra gjatë luftës, të vihet në vend duke evidentuar zyrtarisht këto krime.

Ministrja Haxhiu bëri të qartë se në këtë drejtim, duke mos u vonuar më shumë, është formalizuar edhe grupi punues për hartimin e koncept-dokumentit për themelimin e Institutit për Krimet e Kryera në Kosovë. Ky institut për evidentimin e krimeve të kryera në njërën anë, dhe përgatitja e padisë për gjenocid në anën tjetër do të jenë në fokus të punës sonë si Qeveri dhe Ministri.

Në 22 vjetorin e masakrës së Dubravës, u bë edhe zbulimi i lapidarit në kujtim të të rënëve dhe të mbijetuarve të kësaj masakre e që do të jetë edhe një dëshmi e gjenocidit të Serbisë në Kosovë.

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM