Build Skills with our trainings

Sign up now!

Mbahet takimi i ministrave të Punëve të Brendshme të Ballkanit Perëndimor në kuadër të Procesit të Berlinit

Qer 29, 2021

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, ka marrë pjesë në takimin virtual të ministrave të Punëve të Brendshme të Ballkanit Perëndimor në kuadër të Procesit të Berlinit.

Me këtë rast në kuadër të këtij takimi ministri Sveçla shpalosi veprimet konkrete të Republikës së Kosovës në kuadër të luftës kundër korrupsionit, përfshirë bashkëpunimin rajonal në këtë drejtim.

Ministri Sveçla theksoi  në veçanti prioritetin e udhërrëfyesit rajonal kundër korrupsionit që fokusohet tek prokurimet publike.

“Lufta kundër korrupsionit mbetet sfida më e madhe jo vetëm për vendin tonë, por edhe për rajonin. Rrjedhimisht, që nga dita e parë e marrjes së mandatit jemi duke punuar me të gjitha kapacitetet tona për të parandaluar dhe luftuar këtë fenomen në gjitha nivelet shtetërore dhe shoqërore” theksoi ministri Sveçla.

Në këtë takim ministri Sveçla ka folur edhe për sfidat e migrimit në kohë pandemie. Ai tha se pandemia ka ndikuar shumë në uljen e migrimit të parregullt, si rezultat i masave të ndërmarra nga shtetet e ndryshme, thuhet në komunikatën për media e MPB-së.

 “Trendet rreth emigrimit të parregullt dhe numri i aplikuesve nga Republika e Kosovës, tregojnë  një rënie të konsiderueshme në vazhdimësi (2015-2020)”, theksoi ndër të tjera ministri Sveçla. 

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM