Build Skills with our trainings

Sign up now!

Japonia dhuron pajisje mjekësore për SHSKUK-në

Gus 26, 2021

Ambasada e Japonisë në Kosovë, përmes Organizatës “Aksioni për Nëna dhe Fëmijë”, i dhuroi një donacion me pajisje mjekësore Shërbimit Spitalor Klinik Universitar të Kosovës, që kushton 53 mijë e 570 euro.

Donacioni, të cilin zyrtarisht e pranoi drejtori i SHSKUK-së, Valbon Krasniqi, përmban 3 mikroskopë trinokularë dhe 2 inkubatorë transportues.

Krasniqi falënderoi shtetin japonez për ndihmën e vazhdueshme, në veçanti gjatë periudhës së pandemisë, e cila ka ndikuar në përmirësimin e shërbimeve shëndetësore dhe në ngritjen e nivelit të sigurisë tek personeli shëndetësor.

“Kjo kohë ka treguar se Kosova ka shumë miq në botë, në mesin e tyre Japoninë, dhe bashkërisht ne jemi shumë të sigurt që do t’ia dalim ta menaxhojmë pandeminë edhe në nivel global, shpresoj”.

“ Edhe koronavirusi ka treguar se sa të afërt janë njerëzit mes vete, pavarësisht ku jetojnë dhe, në të njëjtën kohë, sa të ndjeshëm jemi ndaj kërcënimeve të përbashkëta, që i kanosen njerëzimit në përgjithësi”, tha Krasniqi.

Njëri mikroskop trinokular do të instalohet në Institutin e Patologjisë në Qendrën Klinike Universitare, ndërsa dy të tjerë në Spitalin e Prizrenit dhe në Spitalin e Gjilanit.

Spitali i Gjakovës dhe i Mitrovicës, ndërkaq, do të pajisen me nga një inkubator transportues.

Ambasadori i Japonisë në Kosovë, Ogasawara Mitsunori, shpreson që pajisjet e dhuruara do t’i ndihmojnë spitaleve që të ofrojnë trajtim më të mirë mjekësor për pacientët.

“Së bashku me trajtimin e pacientëve të infektuar me COVID -19, është e rëndësishme që njerëzit në Kosovë të përmirësojnë sistemin shëndetësor, për të ofruar shërbime shëndetësore, duke përfshirë kujdesin shëndetësor të nënës dhe fëmijës”, tha Mitsunori, thuhet në faqen zyrtare të ShSKUK-së

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM