Build Skills with our trainings

Sign up now!

Nagavci: 2 milionë euro për 2 mijë bursa STEM

Nën 24, 2022

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci njofton se edhe këtë vit po vazhdojnë mbështetjen financiare të vajzave dhe grave në fushat e Shkencës, Teknologjisë, Inxhinierisë dhe Matematikës (apo STEM) të arsimit të lartë në Kosovë.

Nagavci në postimin në Facebook ka thënë se këtë vit, me dyfishim të buxhetit nga 1 milion në 2 milionë, e me rritje të numrit të përfitueseve nga 1 mijë studente vajza/gra në 2 mijë, po rrisim përfshirjen e studentëve tanë në fushat STEM. Gjithashtu, kësaj radhe po përkrahim edhe djemtë/burrat në këto fusha prioritare.

 

Të gjitha detajet e hollësishme të konkursit i gjeni në këtë thirrje: https://masht.rks-gov.net/thirrje-per-mbeshtetje…/

 

Procesi i aplikimit do të realizohet online përmes platformës E-Kosova, në linkun: https://ekosova.rks-gov.net/435.

 

E ardhmja është STEM!

 

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM