Build Skills with our trainings

Sign up now!

RTK nënshkruan marrëveshje mes Ambasadës Italiane dhe Institutit Italian të Kulturës së Tiranës

Dhj 5, 2023

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, mori pjesë në ceremoninë e nënshkrimit të marrëveshjes ndërmjet Radio Televizionit të Kosovës, Ambasadës Italiane në Kosovë dhe Institutit Italian të Kulturës së Tiranës. Zbatimi i saj sjellë kinematografinë italiane, filma dhe seriale të prodhuara nga RAI, në vendin tonë përmes transmetuesit publik, RTK. 

Këtë marrëveshje, kryeministri Kurti e cilësoi shumë të vlefshme dhe të rëndësishme për Radio Televizionin e Kosovës dhe qytetarët e Republikës sonë. 

“Sot është një ditë e veçantë, pra për RTK-në, dhe unë si Kryeministër i Republikës së Kosovës jam këtu që të shpreh mbështetjen time, por njëkohësisht edhe mirënjohjen time për këtë të arritur e cila do të reflektojë në produksionet më të reja italiane të jenë të qasshme për publikun tonë”, u shpreh ai.

Njëkohësisht, kjo e arritur sipas kryeministrit riafirmon edhe një herë bashkëpunimin kulturor e strategjik ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Republikës së Italisë. 

Ambasadori Italian në Kosovë, Antonello De Riu po ashtu e vlerësoi lartë këtë marrëveshje duke e quajtur atë si projekt të rëndësisë strategjike, përmes së cilit publiku i Kosovës do të njihet më shumë me gjuhën dhe kulturën italiane. 

Sipas kësaj marrëveshje, dy seriale, katër filma dhe gjashtë dokumentarë të prodhuar nga Radiotelevizioni italian do të transmetohen vitin e ardhshëm në Radio Televizionin e Kosovës, RTK1 dhe RTK2, në gjuhën origjinale dhe me përkthim dhe titra në shqip dhe serbisht, thuhet në komunikatën për media e ZKM-së.

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM