Build Skills with our trainings

Sign up now!

Sa je n’gjendje me e dallu rrenën?

Pri 25, 2019

Sipas Institutit të Shoqërisë së Hapur në Sofje, shtetet e Ballkanit janë më të ndjeshmet dhe më të prekshmet në Evropë për sa i përket lajmeve të rreme (fakenews) – për shkak të mediave të kontrolluara, nivelit të ulët të edukimit dhe nivelit të ulët të besimit në shoqëri.

Çdo ditë e më tepër teknologjia po avansohet dhe më tepër persona po përdorin platforma për krijimin dhe distribuimin e informatave. Me zhvillimin e teknologjisë po bëhet çdo ditë e më vështirë vlerësimi i lajmeve dhe informatave të vërteta dhe korrekte.

Për këtë arsye, secili prej nesh duhet të mendojë në mënyrë kritike para se të shkruajë, krijojë dhe shpërndajë informata.

Lajmet dhe informatat e rreme na dëmtojnë të gjithëve dhe e parandalojnë zhvillimin e mirëfilltë të demokracisë.

Plotëso këtë kuiz, për të vlerësuar sa je n’gjendje me i dallu lajmet e rreme: https://bit.ly/2TODx98

Ky projekt mbështetet nga Kosovo Foundation for Open Society (KFOS – Soros) dhe implementohet nga KosovaLive.

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM