Build Skills with our trainings

Sign up now!

Abdixhiku: Presidenti historik Ibrahim Rugova, personalitet që u dha kahje perëndimore proceseve politike në Kosovë

Maj 24, 2021

Kryetari i LDK-së, Lumir Abdixhiku me bashkëpunëtorë ka vizituar Muzeun “Shtëpia e Pavarësisë së Kosovës Dr. Ibrahim Rugova”, me rastin e Ditës së Presidentit.

Abdixhiku ka thënë se sot ne përkujtojmë Presidentin Historik, Ibrahim Rugova, personalitetin që u dha kahje perëndimore proceseve politike në Kosovë. Ai ishte personaliteti politik i kohës, që vuri bazën e themelimit të Republikës së Kosovës, thuhet në faqen zyrtare të LDK-së.

 

“Sot, shënohet “Dita e Presidentit”, një ngjarje e rëndësishme e filleve të shtet-ndërtimit të institucioneve të Kosovës. Kjo datë e 24 majit të vitit 1992, korrespondon me zgjedhjet e para për President të Kosovës, ku u zgjodh Presidenti i parë, Dr. Ibrahim Rugova. Simbolika e Ditës së Presidentit duhet ta ngrisë vetëdijen dhe përkushtimin tonë politik e nacional për ta mbrojtur e ushtruar me dinjitet postin më të lartë ne vend. Institucioni i Presidentit është niveli më i lartë unifikues i popullit, dhe si i tillë duhet të garantojë pavarësi dhe paanshmëri në funksionin e sistemit demokratik.

Sot, ne përkujtojmë Presidentin Historik, Ibrahim Rugova, personalitetin që u dha kahje perëndimore proceseve politike në Kosovë. Ai ishte personaliteti politik i kohës, që vuri bazën e themelimit të Republikës së Kosovës. Tri postulatet Liri, Pavarësi dhe Demokraci janë pashmangshëm të lidhura me emrin e Presidenit Rugova”, 

 

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM