Build Skills with our trainings

Sign up now!

Në MD mbahet paneli me partnerët strategjik ndërkombëtarë

Maj 26, 2021

Krahas panelit të nivelit politik me ambasadorë u zhvillua paneli i nivelit teknik me pjesëmarrjen fizike dhe përmes platformës elektronike të mbi 70 ekspertëve – përfaqësues të Partnerëve Strategjikë të Ministrisë së Drejtësisë e donatorëve.

Qëllimi i këtij takimi koordinues teknik me partnerët strategjikë, synoi koordinimin dhe bashkërendimin e aktiviteteve në linjë me programin qeverisës të Ministrisë së Drejtësisë.

Zëvendësministrja, Nita Shala, informoi ekspertët rreth pesë qëllimeve strategjike dhe hapi diskutimin për të identifikuar dhe hartëzuar ndihmën konkrete në të cilën mund të llogarisë Ministria e Drejtësisë.

Orientimi i diskutimit kishte të bënte me objektivat e Ministrisë së Drejtësisë, si vijojnë:

përmirësimi i integritetit të institucioneve të drejtësisë përmes procesit të vetingut dhe mekanizmave të tjerë; reformimi i sistemit të drejtësisë penale, civile dhe administrative; adresimi i krimeve të luftës dhe vlerave të mbrojtura me të drejtë ndërkombëtare; përmirësimin e shërbimeve të profesioneve të lira dhe parandalimin e adresimin e dhunës në familje.

Të pranishmit mirëpritën këtë iniciativë dhe u angazhuan në diskutime për secilën nga qëllimet e cekura, duke kontribuar me komente dhe propozime aktivitetesh, thuhet në komunikatën për media e MD-së.

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM