Të eliminohen barrierat tregtare ndërmjet Kosovës dhe Serbisë

Të eliminohen barrierat tregtare ndërmjet Kosovës dhe Serbisë

Bizneset kosovare dhe serbe po sfidohen nga barriera të ndryshme tregtare, por mbizotëron bindja se me një bashkëpunim të mirëfilltë ndërmjet dy vendeve ato do të mund të eliminoheshin. Aktualisht qarkullimi tregtar shtrihet vetëm në një drejtim, ngase rreth 90% ka të...
Të eliminohen barrierat tregtare ndërmjet Kosovës dhe Serbisë

Të eliminohen barrierat tregtare ndërmjet Kosovës dhe Serbisë

Bizneset kosovare dhe serbe po sfidohen nga barriera të ndryshme tregtare, por mbizotëron bindja se me një bashkëpunim të mirëfilltë ndërmjet dy vendeve ato do të mund të eliminoheshin. Aktualisht qarkullimi tregtar shtrihet vetëm në një drejtim, ngase rreth 90% ka të...
Byzylykët me penj, të pëlqyer edhe në Kosovë

Byzylykët me penj, të pëlqyer edhe në Kosovë

Vitet po kalojnë por vlera e gjërave të punuara më dorë nuk po humbet.  Një çantë, një shall apo një byzylyk i punuar me dorë zgjon kurreshtjen e të gjithëve dhe pëlqehet në masë të madhe. Byzylykët që botërisht njihen me emrin “bracelets” të punuara nga llojet e...
Pse dhe ku me ardh n’Prishtinë?

Pse dhe ku me ardh n’Prishtinë?

Edhe sot, ashtu si çdo ditë tjetër sheshi i qytetit të Prishtinës gumëzhinte nga njerëzit, në mesin e të cilëve kishte edhe turistë. Për Ksenija Horvat nga Zagrebi është hera e parë që po e viziton kryeqytetin e Kosovës. Ajo ka tri ditë që gjendet këtu dhe shprehet e...
Lugina e Presheves me 75% papunesi

Lugina e Presheves me 75% papunesi

Që kur u vendosën këto tabela, asnjë punëtor i fabrikës nuk u lejua të hyjë brenda objektit. Të gjithë ata që dikur merrnin rroga nga mbushësi i Ujit në Bujanoc, mbeten pa to. Fatin e njëjtë e patën edhe ata të Gumoplastikës, fabrikë kjo brenda qytezës shqitpare në...