Vazhdojnë gërmimet në Kizhevak

Vazhdojnë gërmimet në Kizhevak

Sot, përfaqësues të Delegacionit të Kosovës në kuadër të Grupit Punues për Persona të Zhdukur, kanë vizituar lokacionin e varrezës masive në Kizhevak të Rashkës, Serbi, me rastin e rifillimit të gërmimeve. Gërmimet vlerësuese dhe zhvarrosjet e mbetjeve mortore të...
KMDLNj: A po ndryshon kultura demokratike paszgjedhore në Kosovë

KMDLNj: A po ndryshon kultura demokratike paszgjedhore në Kosovë

Në Podujevë dhe Mitrovicë u mbajtën zgjedhjet lokale për kryetar pasi kryetarët e mëparshëm u bënë pjesë e Qeverisë së Kosovës. Të dy kryetarët e zgjedhur, Shpejtim Bulliqi nga LVV dhe Milan Radojevic nga Lista Serbe kanë mandat deri në muajin tetor 2021 kur duhet të...
Irracionaliteti politik në pandemi dëmton interesin e përbashkët

Irracionaliteti politik në pandemi dëmton interesin e përbashkët

Pandemia globale Covid-19 si në të gjitha vendet e tjera të botës edhe në Kosovë ka trazuar ujërat sa i përket shkencës e shëndetësisë dhe sipas ekspertëve politik, atyre të arsimit, gazetarëve, psikologëve, ekonomistëve, OJQ-ve të ndryshme dhe institucioneve...
Gjuha seksiste në parlament – shpërfaqje e mendësisë diskriminuese

Gjuha seksiste në parlament – shpërfaqje e mendësisë diskriminuese

Deputetët e Kuvendit të Kosovës shpesh kanë qenë protagonistë të shumë skenave e diskutimeve të pahijshme që shpesh kanë kaluar në fyerje e ofendime personale. Si një mjedis i dominuar nga burrat, deputetet gra janë caku më i zakoshëm i retorikës të papërshtashme që...