Vullnetarizmi lokal po ngjallet, por ende me iniciativa nga jashtë

Vullnetarizmi lokal po ngjallet, por ende me iniciativa nga jashtë

Në gusht të vitit të kaluar në Kosovë nisën punën e tyre 34 vullnetarë amerikanë, të cilët gjatë 24 muajve të qëndrimit të tyre ata do të merren me arsimimin dhe zhvillimin ekonomik të komuniteteve. Janë këta pjesë e programit Peace Corps Kosovo (Korpusi i...
Riciklimi i mbeturinave ende më tepër nocion sesa realitet

Riciklimi i mbeturinave ende më tepër nocion sesa realitet

Kur bëhet fjalë për ndarjen dhe riciklimin e mbeturinave, Merlina Beu Muçaj, drejtoreshë ekzekutive e organizatës joqeveritare “Green Art Center” (GAC) në Prishtinë, thotë se jemi ende larg me punë. “Ne sërish jemi larg proceseve, jemi larg përderisa kemi komunat që...