Kreativiteti i shprehur përmes punimeve të dorës

Kreativiteti i shprehur përmes punimeve të dorës

Punimet e dorës të njohura si “handmade” kanë filluar të përhapen edhe në Kosovë. Kërkesa për to sa vjen e rritet. Redona Kuqi nga Theranda është një nga ata persona që kreativitetin e saj e shpreh përmes punimeve të ndryshme si çanta, qafore, kuti dhuratash dhe...
I riu që refuzon të jetë i pa punë

I riu që refuzon të jetë i pa punë

Sipas Agjencisë së Statistikave të Kosovës, shkalla e papunësisë në Kosovë është 35 për qind. Edhe pse për shumë të diplomuar nuk ka treg të punës, i riu nga Prishtina, Shkelzen Zeqiri (24vjec),  refuzon të pajtohet me këtë fakt. Shkelzeni vendosi që të...
I riu që refuzon të jetë i pa punë

Kë e sheh rinia kosovare si autoritet dhe sa ka mendim kritik?

(Teksti i botuar si editorial nga salloni i Demokracisë për Zhvillim në temën me të njëjtin titull) Kush do të ishim sot nëse do të jetonim në një botë ku autoritet të vetëm do të kishim veten – as prindërit, as profesorët, as shoqërinë e as punëdhënësit? Çka o të...