Të rinjtë lipjanas shohin migrimin si zgjidhje të punësimit

Të rinjtë lipjanas shohin migrimin si zgjidhje të punësimit

Fahrie Rexhepi nga komuna e Lipjanit thotë se për shkak të mospërshtatjes në jetesë në Lipjan, dhe pikë së pari pse nuk mund të gjejë një punë sa do me kushte normale, thotë se do të detyrohet të largohet nga Kosova për një jetë më të mirë. “Niveli i papunësisë në...
Gruaja kosovare nuk lirohet nga stigmatizimi gjatë shkurorëzimit

Gruaja kosovare nuk lirohet nga stigmatizimi gjatë shkurorëzimit

F.SH. 25 vjeçare nga Peja tregon se me çka është dashur të përballej kur kishte vendosur të shkurorëzohej nga bashkëshorti i saj. “Jam paragjykuar shumë nga rrethi kur vendosa të shkurorëzohem. Të gjithë më thanë se duhet të kisha duruar për shkak të vajzës, e cila...
Skepticizmi në rrugëtimin fetar

Skepticizmi në rrugëtimin fetar

D.S. (emri i njohur për redaksinë) ështe një i ri i lindur jashtë Kosovës, në një nga shtetet evropiane, ku edhe sot jeton. Kur ishte shumë i vogël kishte qenë shumë fetar dhe që feja kishte pasur një rol shumë të madh në jetën e tij. “Para se të bija në gjumë, nëna...