“Gazetaria Transformuese”

“Gazetaria Transformuese”

Me 28 dhe 29 janar është mbajtur trajnimi për programin “Gazetaria Transformuese”. Këtu pjesëmarrësit patën rastin të mësojnë mbi rregullat e gazetarisë, mënyrën e raportimit në media të shkruara, radio dhe televizione si dhe shmangien e lajmeve të rreme apo të pa...
Braktisja e fëmijëve në rënie, interesimi për adoptime në rritje

Braktisja e fëmijëve në rënie, interesimi për adoptime në rritje

A.Sh. dhe M.Sh. vëlla e motër binjak, janë fëmijë të braktisur menjëherë pas lindjes. Që prej para 20 vjetësh dhe deri tash ata nuk i njohin prindërit biologjik. Ata thonë se e kishin kuptuar në moshën 14 vjeçare se ishin të birësuar nga prindërit adoptues. “Gjithçka...
Një sistem shëndetësor që po e frymëzon “ikjen”

Një sistem shëndetësor që po e frymëzon “ikjen”

Edita Krajkova, kryeinfermiere e Onkologjisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (QKUK), ka pasur oferta për t’u punësuar jashtë Kosovës në profesionin e saj, por për disa çështje familjare hoqi dorë. Një mundësi të këtillë e shfrytëzuan disa kolege...
Shërimi i fëmijëve me leukemi, sfidë e (pa)kaluar

Shërimi i fëmijëve me leukemi, sfidë e (pa)kaluar

Fjolla Kastrati është 19 vjeçare e cila i ka mbijetuar sëmundjes së leukemisë. Në vitin 2017 kur iu paraqitën simptomat e para ajo nuk ishte në dijeni se çka po e priste. Temperaturë të lartë, lodhje, gjëndra në qafë dhe nën sqetulla e variçelë ishin simptomat që i...
Ligji mbron të drejtat e punëtorëve, por s’respektohet

Ligji mbron të drejtat e punëtorëve, por s’respektohet

N.H nga Skënderaj, 50 vjeçare, ka gati katër vite që punon si rrobaqepëse pa kontratë pune. “Orarin e kam 8 orë në ditë, mirëpo shpeshherë punoj jashtë orarit, rrallë paguhem për punën jashtë orarit. Po bëhen 4 vite që punoj dhe akoma nuk kam kontratë pune, paguhem...