Lidhmëria mes arsimit e tregut të punës ende s’shihet si prioritet

Lidhmëria mes arsimit e tregut të punës ende s’shihet si prioritet

Edhe nëse i përfundojnë studimet në ndonjërin nga universitetet publike apo private, kjo nuk përbën garancë se ata persona do t’ia dalin edhe të punësohen. Një numër i tyre kryesisht i pret “do kohë të tjera”, të tjerët e kanë drejtuar shikimin “drejt Perëndimit”,...
(Mos)koordinimi institucional = shterpësi në përballje me drogën

(Mos)koordinimi institucional = shterpësi në përballje me drogën

I.D, 23 vjeçar,  (emri i njohur për redaksinë), i cili për 10 vjet ka qenë përdorues i rregullt i substancave narkotike, sot thotë se ia “ka dalë” që të vetëshërohet. Edhe pse shokët i rekomandonin që të shkonte në ndonjë qendër për rehabilitim, e kishte...
Edhe pse të kualifikuar, ndihen të diskriminuar në punësim

Edhe pse të kualifikuar, ndihen të diskriminuar në punësim

Sfida më e madhe në Kosovë pas përfundimit të shkollimit është ta gjesh një punë, por tek komunitetet romë, ashkali dhe egjiptas kjo është akoma edhe më problematike.Kadri Limani, 23 vjeçar nga komuniteti ashkali aktualisht vijon studimet për sociologji në nivelin...
Një votë pa informatë rreth kandidatëve, programeve…

Një votë pa informatë rreth kandidatëve, programeve…

Organizata mediale KosovaLive lansoi, të enjten, më 27 shkurt, Udhëzuesin për Gazetarë: “Mekanizmat për mbrojtjen e gazetarëve nga dhuna online”. Qëllimi i udhëzuesit është vetëdijesimi i gazetarëve, redaktorëve dhe mediave se si duhet mbrojtur nga dhuna online, çka...