Aborti i vullnetshëm, “vrasje për një jetë të re”

Aborti i vullnetshëm, “vrasje për një jetë të re”

Kosova në krahasim me disa prej vendeve fqinje, së paku sipas Qendrës Klinike Universitare të Kosovës (QKUK), ka një numër më të vogël abortesh: prej fillimit të vitit deri në tetor të 2016 në Kosovë janë shënuar vetëm 87 aborte. Abortet u kryhen nga femrat prej...
Gratë marrin punësimin në duart e veta

Gratë marrin punësimin në duart e veta

Arbresha Berisha, pronare në ndërmarrjen prodhuese vendore “Magjja”, është njëra nga pak gra pronare të bizneseve. Ajo po ashtu ka ndihmuar edhe në punësimin e grave të tjera në këtë ndërmarrje, të cilin e ka hapur në fundvitin e 2016-ës në fshatin Llashticë, nëntë...
Integrimi përmes punësimit i të prekurve nga Sindromi Down

Integrimi përmes punësimit i të prekurve nga Sindromi Down

Prej muajit të kaluar dhjetë të rinjë me Sindromin Down kanë punë të rregullt në kafiterinë “X 21“në Prishtinë.  Për hapjen e kësaj kafiterie ku shërbehet vetëm çaj dhe kafe kanë ndihmuar disa organizata vendore dhe ndërkombëtare në mesin e të cilave edhe “Down...